Historia

1951 bildades Konstharts Bågskytteklubb eftersom medlemmarna arbetade på Konstharts plastfabrik, som sedermera köptes upp av Trelleborgs gummifabrik som hade en sportklubb vid namn T-nabben. I samband med uppköpet ombildades bågskytteklubben och blev nuvarande Trelleborgs Bågskytteklubb (TBK).

Vid den tiden tränade TBK vid dåvarande Solfjädern i Trelleborgs hamn. Med tiden flyttades träningen till Östervångsparken där man då tränade och tävlade enbart på sommaren. När Söderslättshallen byggdes 1973 fick man möjlighet att få träningslokal inomhus. Utomhusträningen och tävlandet flyttade samtidigt till området bakom Söderslättshallen där nuvarande friidrottstadion ligger. När fotbollen behövde denna plats flyttade man till Maglarps skyttecentrum, vilket är en utmärkt plats att bedriva bågskytte på.

Trelleborgs Bågskytteklubb är i högsta grad en aktiv förening. Vi har ca 40 medlemmar och är en av Sveriges minsta bågskytteklubbar. Detta hindrar oss dock inte från att ständigt vara i topp när det gäller placeringar både regionalt, nationellt och internationellt, med bland annat 2 skyttar i landslaget. Fler är på väg eftersom vi har en enastående tillväxt av duktiga juniorer som redan tillhör de bästa i landet. Fler kvinnor/flickor efterlyses i sporten då den är ganska mansdominerad, men kan utövas lika bra av både man som kvinna.